Skapa en mysig läshörna hemma

Den här tiden på året är som gjord för mysiga hemmakvällar. Det är en tid då många spenderar mycket tid just hemma, och gärna i soffan med myskläderna på. Att läsa är något som hör hösten till. En ännu härligare stund blir det om du har en speciell läshörna, gärna någon annanstans än soffan i vardagsrummet där du säkerligen sitter mestadels. Utan en separat hörna som du inte förknippar med tv och mobil.

Inred läshörnan

Mjukiskläder är en självklarhet när du ska sätta dig till rätta och läsa, men även miljön du befinner dig i. En mysigt inredd läshörna gör det hela ännu mer speciellt. En plats där du kan koppla av och försvinna in i för en stund. Utöver en skön sittplats kommer du långt med en mjuk kudde, en filt att vira in dig i och gärna någon grön växt.

Dov belysning och tända ljus är mysigt, men en lampa med bra läsljus underlättar. Leta upp en favoritbok,  ta på dig mysiga kläder och inred med mysiga inredningsdetaljer, hitta något skönt på nätet. Glöm inte kaffekoppen och ett fint fat med gott fika. Då har du skapat dig bästa förutsättningarna för en lugn och harmonisk höstkväll.