Lampa till bokhörnan

En lampa i bokhörnan behöver ha flera kvaliteter och funktioner. Dels ska den kunna ge så bra belysning så att du ser orden och namnen på alla bokryggar Å andra sidan ska den också kunna ge ett bra ljus för dig att läsa böcker i. Just den senare belysningen får gärna avskärma dig från det övriga rummet. Då kan du lättare behålla koncentrationen på boken du läser.

Inred med belysning

Att skapa en mysig bokhörna med rätt belysning är en del i att inreda hela hemmet. Den tiden då lampan släcktes när rummet lämnades är förbi tack vare den moderna och energisnåla LED-belysningen. Den här typen av lampor drar så lite ström att det i stort sett inte spelar någon roll. Lamporna kan få stå på och skapa en bra belysningsmiljö.

Böckerna är ändå viktigast

Visst går det att göra det mysigt i bokhörnan med belysning, både när det gäller läsning och allmänbelysning. Böckerna är ändå viktigast. Våra vanliga kommunbibliotek är gratis att låna böcker från och de erbjuder dessutom ett brett spektrum av litteratur. Det går ofta även att låna digitalt, bland annat ljudböcker. Men med ljudböcker är belysningen mindre betydelsefull.