8 reaktioner på ”Logga in

  1. Jag gillar verkligen att se hur Läslust-sidan tar form och hur alla gör både roliga och spännande inlägg. Det är kul med både lästips och andras läsminnen. Själv minns jag lyckan att kunna sätta ihop de första orden i läseboken. MOR, OS, ROS och ROR. När sen ”läskoden var knäckt” som vi säger idag, slukade jag böcker. Ofta flera i veckan.
    Jag gillade allt och har ingen särskild favoritbok. Det bästa med böcker är att det inte gör något om man slutar läsa man har resten kvar tills man får tid.

  2. Fin sida ni har och det märks att barnen tycker det är kul att ”få synas”. Vet inte vad ni kan förbättra. Bilder är ju alltid kul förstås…

  3. Väldigt roligt att se hur barnen engagerar sig. Intressanta intervjuer och inlägg och roliga videon. Jag saknar däremot en gilla knapp som kan hjälpa läsaren på ett enkel sätt visa sin uppskattning och ge författaren ett mått på hur många som har läst inlägget.

    1. Hej Fatime! Visst hade det varit ett enkelt sätt att visa uppskattning genom en Gilla-knapp. Har idag varit i kontakt med Webbstjärnesupporten som menar att det är Facebooks grej men att vi däremot kunde testa något annat som en omröstning. Jag ska kika på det i helgen, om jag hinner men upplever inte att förslagetfyller den funktion du efterlyste. Fortsätt kommentera , eleverna läser allt och Gillafaktorn är hög!

  4. Att skolan ger eleverna både kunskaper, praktiskt användande (praktiskt lärande) samt möjlighet att problematisera och diskutera ”nät-frågor”/den digitala världen är viktigt. Här tycker jag att läslust definitivt utgör en utomordentlig plattform. Jag tycket att läslust hittills lyckats med att uppnå en härlig, kreativ blandning av olika typer av inlägg och teman. Det verkar som om alla i klassen har fått utrymme och fått bidra och delta utifrån egna villkor och intressen, vilket så klart är positivt. Det som jag utläser som gemensam nämnare är skrivlusten, viljan att dela med sig och elevernas stora uppskattning av det inslag i skolarbetet som läslust utgör. Som förälder är det dessutom alltid roligt att få ytterligare en dimension av inblick i skolan. Möjligheterna med läslust är oändliga, endast bristen på idéer är begränsningen. Häri kan på samma gång också läslusts kanske största potentiella ”fallgrop” finnas. Att hitta bästa balansen mellan att vara både inkluderande och stark i frågan om tydlighet/struktur och profil är inte lätt. Sammanfattningsvis tycker jag att läslust är mycket bra, är inne på rätt spår, och jag önskar stort lycka till med läslut och dess fortsatta utveckling!

    1. Hej Mia! Ja visst är det så att det finns en reell svårighet i att tillvarata elevernas skrivlust och inriktning och samtidigt hålla ihop gänget, locka med nya uppdrag och ha de uppsatta målen i bakhuvudet. Jag tror samtidigt att det är helt nödvändigt för att inte bli helt lost i cyberrymden.Tack för din åsikt/ Pernilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *