Syfte – Mottagare

Tanken med sidan är att ge eleven möjlighet att bli sedd inte bara i klassen utan att öppna skolan och hitta naturliga samarbeten i faddergrupperna och över klassgränser.

Vi ser gärna att omvärlden kommer till oss, t.ex. genom samarbetet med Svensk Grammatik  och det fortsatta arbetet med nättidningen, då det blev lättare att interagera med samhället runt omkring oss. Vi behöver mötesplatser som ger inblick och utbyten, det har vi tagit fasta på med föräldrarnas utvärdering av webbpublicering och  deltagande  på olika sätt på bloggen.

Föräldrarna får inblick i elevernas dag och möjlighet att samtala och följa upp diskussioner vi haft i klassrummet genom t.ex länkar och filmer vi använt. Deras åsikter har utvärderats med en enkät både inför bloggandet och nu då tävlingen  snart avslutas.

Syftet har också varit att låta eleverna få jobba med netikett, träna sig i att värdera källor och genom att delta i europeiska Safer Internet Day har vi måhända på demokratisk väg bidragit till utformningen av nätkonventionen, som utarbetas av Statens medieråd.

Vi har arbetat med att stimulera eleverna till att påverka genom vardagliga handlingar som att delta i en manifestation för mänskliga rättigheter under Kristallnatten  samt visa solidaritet med ett barnhem i Afrika dit vi skänkt kläder och nu väntar på återkoppling. Årligen deltar vi dessutom i omröstningen av World Children´s Prize vilket också skapar global samhörighet.

Genom fadderverksamhet, inlägg från skolan om personal, elever från bl.a Internationella klassen och vår närmiljön, samt publiceringen av texter om utanförskap på annan nätsida har Likabehandlingsplanen levandegjorts.

Pedagoger, som känner igen Lgr 11, hittar  här planering/koppling till styrdokument samt tankar kring genomförande. En bedömningsmall för kamrater och Skolverkets bedömningsmatris i svenska som varit det ämne vi arbetat aktivt med oavsett inlägg finns sökbar i etikettmolnet..

2 reaktioner på ”Syfte – Mottagare

  1. Ja ni har verkligen lyckats att ge oss föräldrar en inblick i skolarbetet! Det som är roligt är att ni gör det genom olika uttrycksmedel såsom bilder, texter och små filmer. Vi upplever att läslust.se har uppmuntrat alla elever att uttrycka sig på olika sätt och även utvecklat förmågan att uttrycka sig. Att ni lärt er om upphovsrätt och om vett och etikett på nätet är verkligen bra och aktuellt.
    En mycket bra funktion är boktipsen. Ibland kan det ju vara trögt att komma på vilken bok som man ska läsa-
    Lycka till i tävlingen, vi håller tummarna för er!

  2. Väldigt roligt att både läsa och se vad ungarna gör och kan. Gärna fler fina filmer.
    Petter/ Malvas pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *